< HomePage
   <- Дневника

Добавяне на коментар

Понеделник, 26 Декември 2011

На този ден преди една година съм направил списък с цели за 2011. Една година по-късно обявявам равносметката - НИЩО от списъка не е постигнато.

Но не мислете, че се чувствам неудачник и 2011 е нулева година за мен... Всъщност постигнахме много заедно със Зорничка. Най-голямото постижение- от май 2011 живеем в собствено жилище (е почти, следващите 20 години ще го изплащаме). Да ви кажа удоволствието от "свиването" собствено гнездо е несравнимо с никое друго удоволствие. Естествено, че е свързано с купища досадни ангажименти, като намиране на майстор (и в последствие управлението на най-перфекционисткия, но и най-бавно работещия майстор на света), търсене на плочки за две бани (и транспортирането им от Бургас до София, понеже тук не се намериха подходящи), взимане на съдбовни решения относно цвета на стените (и почти нервни кризи, покрай съмненията дали това са правилните цветове, след като вече всичко е боядисано), паркета (и епичната двудневна битка по поставянето му покрай колони, в стаи на които единия ъгъл е всъщност огромен полукръг от прозорци, а останалите стени са всичко друго но не и успоредни), после титанично чистене (което все пак решихме да обявим за окончателно приключило месец по-късно), после пренасяне (и живот в кашони, докато се появят първите шкафове и гардероби), после вълнения около кухнята (и фонтана при опита да вържем водата сами с последвало леко наводнение), едномесечното очакване на спалната мебелировка (и голямата гардеробна катастрофа, когато се опитах сам да вдигна полусглобения гардероб), усещането, че живеем в къщата на Биг Брадър (докато се появят щорите)... и прочие и прочие (като например транспортиране на пиано от Бургас до София). Но всичко вече е минало... И напълно компенсирано от усещането, че си си вкъщи, когато се събудиш сутрин! Че ДВАМАТА сте си вкъщи! Вече няма "у нас в Пловдив", "у нас в Бургас" и "у нас в квартирата". Има само едно "у нас" - у дома, вкъщи.

Това е голямото постижение за 2011. Всичко това нямаше да е възможно без Зорничка. Такива постижения обикновено се постигат и са най-сладки, когато има с кой да споделиш усилията и удовлетворението след тях. За 2012 няма да правя планове. Само ще си пожелая да сме здрави, да са здрави и всички близки хора. Всичко останало е бонус, екстра. Каквото дойде - добре дошло. Щом сме двама, страшно няма. И помнете - винаги всичко се нареджда за добре, дори и ако в момента ви се струва, че всичко е грозно и безнадеждно, дори и ако полагате усилия да объркате нещата. Въпреки всичко - всичко се нарежда за добре.

[ Добави коментар ]
Добавяне на коментар
Не пишете nicknames, освен ако не се обръщам така към вас!
user@example.com
http://www.example.com/

Коментарът трябва да е на кирилица или на английски. Останалите се трият.

Запомни адреса и името ми, за да не го пиша следващия път