< HomePage
   <- Дневника

Архив за Януари, 2010

Четвъртък, 7 Януари 2010

Цецка Цачева, председател на 41-ото Народно Събрание на Република България:

"Аз като гражданка не бих имала нищо против да влязат в моята електронна поща, стига това да гарантира моята сигурност и тази на семейството ми ... Става реч не за следене, не за навлизане в лична територия, за накърняване на свободи и права. Става реч за гарантиране на сигурността на всеки един от нас"

Казано пред паметника на Христо Ботев, на честване по повод рождението му. Казано пред Христо Ботев, чийто съзнателен живот може да се опише с три думи "Свобода или Смърт!" Христо Ботев, който никога не си е и помислял да постави сигурността си, неговата и тази на семейството му, над и пред Свободата.

Казано е от Председателя на 41-ото Народно Събрание. Сигурен съм, че в момента, в който Цачева е изричала тези думи, сеизмолозите са отчели значителна сеизмична активност в района на русенските гробища. Там изгнилите кости на един друг Председател на (9-ото) Народното Събрание, Захарий Стоянов със сигурност още се въртят като ехо на думите цачеви. Захарий Стоянов, който предпочете несигурното бъдеще на борец за Свобода, пред удобната сигурност на овчарския живот. И по-късно предпочете да се изправи в битка срещу всемогъщата Руска Империя, за да защити Свободата на Отечеството си от посегателствата на самодържието в лицето на Батенберговия режим на Пълномощията. Очевидно други днес са се объркали в избора на професията си.

Друг един Председател на (4-ото) Народното Събрание е закрил лицето си от срам с посечените си ръце, пред думите на Цачева. Стефан Стамболов, който като Председател на Народното Събрание обедини около себе си не само своята партия, но и противниците си, в защита на Конституцията и Свободата на България през 1886 година пред лицето на реалната заплаха от руска окупация. Защити Законността, Свободата и Правата на гражданите на България свободно да изразят волята си за бъдещето на младата си държава.

Все хора смело избрали Свободата пред сигурността. Все хора живели и умрели верни на девиза си "Свобода или Смърт!"

И днес, Цецка Цачева, като Председател на 41-ото Народно Събрание и поне по пост в държавата "наследник" на тези хора е готова да се откаже от Свободата. Как се променят времената, а? Какви хора днес са призвани да защитават нас и нашата Свобода и как безотговорно се отнасят те към работата, която сме им възложили. И към паметта на предците ни.

С тези думи Цецка Цачева вчера демонстрира, че първо не е чела ЗЕС, който иначе подкрепи в гласуването - там за влизане в електронни пощи изобщо не става дума, второ - не е чела и Конституцията, върху която се е заклела, щеше иначе да знае, че това което е готова да подкрепи е противоконституционно, и трето - разбиранията й изобщо не се покриват с убежденията на един демократ, работещ за демокрацията и свободното демократично общество, след като е готова да разруши самите основи на това общество, по-скоро нейните са разбирания на белоруски пост-комунистически политикан.

Тези, които са гласували за ГЕРБ на последните избори, моля ви - засрамете се поне вие от името на недоразумението, което избраниците ви са поставили в стола на Захарий Стоянов и Стефан Стамболов и което си позволява да говори за отказване от Свободата пред паметта на Христо Ботев, в деня на неговото рождение.

Мен ме е срам и без да съм избирал ГЕРБ.

[ Добави коментар ]