< HomePage
   <- Дневника

Архив за Септември, 2010

Събота, 4 Септември 2010

Това чака от юни да бъде пуснато, днес му дойде времето. Показания на снимката буркан с пчелен мед си купихме от пазара в Сливен. Винаги се отбиваме там, когато минаваме покрай града по пътя за или от морето - пазаруваме си хубави зеленчуци и плодове от директно от производителите на добри цени. Понякога си купуваме и мед между другото. Като този буркан. Купихме го на път за София и го отворихме едва след като пристигнахме. Веднага ми направи впечатление странния му вкус, но реших, че може да е някакъв специален сорт, от специални треви и цветове, чиито вкус не познаваме. Въпреки че на етикета пише ясно - чист пчелен мед - което според мен значи просто обикновен букетен пчелен мед. На другата сутрин и с просто око можеше да се забележи слой (около един см) с по-бистър цвят и по-течна консистенция, "изплувал" най-отгоре на буркана, над останалото съдържание, което си беше с нормалния вид и гъстота на пчелен мед. Странно. И понеже вкуса на този мед не ни допадна, буркана отлежа в шкафа непобутнат до днес. И днес виждате на снимката какво му се е случило. Чистия пчелен мед е кристализирал (захаросал се е, както се казва) както се очаква от истински мед - белезникаво-жълтия долен слой, който виждате на снимката. А това над него, което запълва една трета от обема е абсолютно течно и бистро-кафяво-жълто... нещо... за което предполагам, но не мога да съм сигурен, че е глюкоза. Във всеки случай очевидно е примес, нещо на което не му е мястото в чистия пчелен мед. Много долен номер. Пълниш две трети от бурканчето с мед, останалата една трета доливаш с глюкоза - продаваш 500гр мед на цената на 800гр. Далаверка. Какво ти пука, че купувачът ще се усети още на другия ден. Само че аз смятам да направя реклама на въпросния тарикат. На снимката на продукта му ясно се вижда името и мобилния му телефон - кликнете на снимката, за да я видите в пълен размер. Ако попаднете на пазара в Сливен и ви се прииска да си купите мед - имайте едно на ум. Не си купувайте от него.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

До преди няколко години и баща ми имаше 2-3 кошера. Някои от ваденията се получиха по подобен начин (но с максимум 1 см на горния слой) - предполагам неспазване на технологията - недостатъчно узрял мед или нещо подобно.

Но половината буркан да се отдели - трябва да е чисто менте (случвало ми се е и на мен, но купих буркана от Бургас)

Написа tom на 01-Dec-2010 09:19


Вторник, 21 Септември 2010

238 деца са убити в домове концентрационните лагери за деца с умствени увреждания в България в продължение на 10 години.

Да, има виновни за този геноцид над най-слабите, най-беззащитните и най-безпомощните.

Аз съм виновен. Аз съм финансирал създаването на концлагерите и издръжката на убийците със собствените си пари. Вършено е от хора, назначени от хора, които аз съм назначил. Вършено е в мое име. От мое име. Аз съм виновен. Аз съм позволил. Аз съм се правил, че такъв проблем не съществува (докато съм пускал sms-и за псевдо-благотворителни шоу програми, набиращи пари за издръжката на същите тия концлагери и убийци). И така съм прикривал убийците през цялото време. С моята незаинтересованост и безотговорност съм легитимирал този геноцид. Аз съм допуснал тези убийства да се случат.

Има виновни. Дано Господ да ми прости...

Ива Бонева за децата на България... преди почти година. Явно не достатъчно хора са чули посланието.

[ Добави коментар ]